BINEintensiv: Proiect dedicat copiilor cu afecțiuni oncologice

E.ON România se alătură Asociației Zi de Bine, care, împreună cu Asociația Marinuș Gălbenuș, demarează proiectul BINEintensiv, în cadrul căruia vor achiziționa cinci unități de terapie intensivă pentru acasă, pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave. În aceste situații, copiii prezintă un anumit nivel de dependență, au o capacitate limitată de deplasare și au nevoie de îngrijire specială la domiciliu, după și între spitalizări.

Proiectul BINEintensiv are două componente majore: achiziționarea echipamentelor și a aparaturii medicale necesare pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv partea de asistență medicală, sprijin educațional pentru copiii care nu mai pot merge la școală, oferind inclusiv sprijin psihologic pentru copii, dar și pentru părinți.

Kit-ul de terapie intensivă pentru acasă include un pat de terapie, scaun rulant pliabil, saltea antiescară, concentrator de oxigen portabil, saltea antidecubit, monitor funcții vitale, aparat aspirare căi respiratorii superioare, aparat aerosoli, precum și un kit de îmbăiere la pat. Costul pentru un kit complet este de aproximativ 6.500 de euro. Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului este de 35.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Cei care doresc să susțină și ei proiectele realizate de Asociația Zi de Bine o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite pe www.zidebine.ro/doneaza.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut