Bilanțul fenomenelor meteo extreme din județul Cluj

Fenomenele meteo periculoase care s-au abătut sâmbătă asupra județului Cluj au provocat pagube în mai multe zone. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în municipiul Dej.


Echipele specializate ale ISU Cluj au răspuns, pe parcursul zilei de sâmbătă, în 37 de situații care au necesitat îndepărtarea arborilor sau elementelor de construcții distruse de vijeliile puternice.
Astfel, cele mai importante pagube au fost înregistrate în municipiul Dej, unde pompierii au intervenit în 17 zone pentru a degaja acoperișuri, elemente de construcții sau arbori doborâți de vântul puternic. Pagubele cele mai însemnate au fost constatate pe str Fagilor, Aurora și Ion Pop Reteganu, unde au fost doborâte acoperișuri de 200, 300 și respectiv 400mp. În aceste situații au fost înregistrate distrugeri pentru două garaje și șase autoturisme situate în apropierea imobilelor afectate. Ultimul echipaj de pompieri a încheiat acțiunile de intervenție pe municipiul Dej în jurul orei 23.30.
„Patru echipe ale furnizorulor de utilități au răspuns solicitărilor privind avariile înregistrate la rețele de distribuție a energiei electrice, astfel încât toate solicitările din municipiul Dej au fost soluționate până la lăsarea întunericului. Au rămas de soluționat pentru această dimineață avarii în localitățile Petea și Pintic”, a anunțat ISU Cluj.

Intervențiile de sâmbătă au fost desfășurate astfel: îndepărtare arbori doborâți pe
strada Fragilor, strada 1 Mai, strada Aurora, strada Ecaterina Teodoroiu, aleea Gladiolelor, aleea Tomis, strada Văii, aleea Zorilor, strada Gălbenelelor, strada Luceafărului, strada Eroilor din municipiul Dej și stația de carburant de la intrarea în municipiul Dej. De asemenea s-a mai intervenit pentru îndepărtare de arbori doborâți la Păniceni, Chinteni, Iclozel, Iclod, Fundătură, între Chiriș și Petea Luna de Jos
Pentru îndepărtarea acoperișurilor și elementelor de construcții smulse de vânt s-a intervenit pe aleea Tomis, strada Sărată, strada Traian, strada Iedera, strada Aurora, strada zmeurei din municipiul Dej, dar și în localitățile Mănăstirea, Iclod, Aghireș Fabrici și Livada
„Din fericire nu au fost persoane rănite ca urmare a fenomenelor meteo de ieri.
De menționat este implicarea cetățenilor din toate zonele afectate pentru a remedia cu mijloace proprii efectele înregistrate în urma fenomenelor meteo extreme, ale căror eforturi au contribuit semnificativ la restabilirea mai rapidă a stării de normalitate”, a anunțat ISU Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut