Biblioteca Județeană „Octavian Goga”: Activități pentru clujenii de toate vârstele, în Săptămâna Națională a Bibliotecilor

Cluburi de lectură pentru toate vârstele, cluburi de limbi străine pentru copii, o întâlnire cu scriitoarea americană Kathryn Wright, ateliere de desen, bricolaj, programare – sunt doar câteva dintre activitățile la care sunt invitați clujenii în Săptămâna Națională a Bibliotecilor – eveniment organizat, în perioada 19-23 aprilie, de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj.

De asemeni, în cadrul programului „100 de povești, cu biblioteca să crești!”,  lansat de Biblioteca Județeană cu ocazia Centenarului, se vor lectura povești în limbile română, engleză, maghiară. Invitat: Doina Gecse Borgovan (Radio România Cluj).

În foaierul sediului central vor putea fi vizionate o expoziție de carte „Biblioteca în lume. Lumea în bibliotecă” – Atlase și hărți inedite din fondul Colecțiilor speciale, Memorie și cunoaștere locală al Bibliotecii Județene „Octavian Goga” și galeria foto „Personalități care au fost cândva bibliotecari”.

Bibliotecarii vor marca această săptămână prin multiple prezentări interactive legate de carte și profesia lor, dar și prin participarea on-line la Forumul internațional al Tinerilor Bibliotecari „Parteneriat și cooperare”, organizat de Secția pentru tineret a Asociației Bibliotecilor din Ucraina.

Pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Județeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă pentru toate vârstele.

Săptămâna Națională a Bibliotecilor este marcată la nivel național de bibliotecile publice din întreaga țară, în jurul datei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și Drepturilor de Autor și Ziua Bibliotecarului Român. În această perioadă se organizează activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărții și profesiei de bibliotecar.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut