Bazine de înot acoperite, în comunele din vecinătatea Gherlei

Printre proiectele primăriilor din comunele din vecinătatea municipiului Gherla, pe anul 2021, se află şi construirea de baze sportive. Pe lângă investiţiile din infrastructură şi din domeniul social, administraţiile locale acordă o importanţă  mare şi dezvoltării sportului.

Printre obiectivele planificate găsim şi bazine de înot acoperite, proiecte de care acum 30 de ani nici nu am fi auzit, mai ales că este vorba de bazine didactice, adică realizate pentru copii. Primăria Municipiului Gherla doreşte în acest an să construiască un bazin de înot acoperit lângă stadionul din parcul mare. Deocamdată sunt discuţii în cadrul Consiliului Local cu privire la locaţie, fiindcă amatorii şi diriguitorii fotbalului din localitate nu sunt de acord ca o astfel de construcţie să fie ridicată pe terenul de antrenament de la  stadion. Ei doresc ca terenul II din parc să fie  folosit şi în continuare de echipele de copii şi juniori, de formaţia de seniori Atletic Olimpia (liga a IV-a) pentru pregătirea jocurilor oficiale, iar terenul I să fie protejat în vederea meciurilor din campionat.

Un alt bazin de înot acoperit este planificat în comuna Sic, unde proiectul stabilimentului deja este gata. Urmează ca în perioada următoare să fie demarate lucrările de  construcţii, totul depinde şi de resursele financiare ale Primăriei. Pe lângă bazin se va amenaja şi o sală de fitness, spre bucuria tineretului din localitate.

Acum doi ani, în curtea Şcolii Gimnaziale din Sic a fost amenajat un miniteren de fotbal cu gazon artificial, dotat cu instalaţie nocturnă, exploatat din plin de tineri.

În ultimii ani, în împrejurimile municipiului Gherla a fost inaugurat unul dintre cele mai moderne  complexe sportive din judeţul Cluj,  Iclod-Arena, iar în jurul Dejului, prin eforturile Primăriei locale, un astfel de stadion a fost amenajat în comuna Vad, unde toamna trecută au avut loc chiar şi partide de fotbal oficiale, în cadrul seriei a 10-a a ligii a III-a.

Iată că şi în mediul rural se pot realiza lucruri frumoase în domeniul practicării sportului şi a exerciţiilor fizice. Tinerii satelor noastre nu mai sunt obligaţi să meargă la oraş pentru a practica sportul preferat.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut