Bătălia cărților, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga”

Sub sloganul „Lectura te face învingător!” și sub egida Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj lansează cea de-a X-a ediție a Concursului Național.de Lectură „Bătălia cărților”, de promovare a lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților.

Concursul este organizat pentru două categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani), iar pentru adulți se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice. Participanții au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o fișă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în carnetul de lectură. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte este desemnată Cartea anului.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 22 martie, ora 12:00 și îl are ca invitat pe scriitorul și traducătorul Alex Moldovan. De la distanță, prin intermediul tehnologiei, vor adresa un îndemn la lectură autoarele a două titluri incluse în concurs, Lavinia Braniște și Ruta Sepetys – anunță organizatorii.

Finala concursului „Bătălia cărților” va avea loc în luna noiembrie 2023 și va cuprinde: dezbaterea „Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia participanții vor susține cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea cărților citite, jurizarea și festivitatea de premiere.

Înscrierea se poate face la sediul central și la filialele de cartier, iar lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă la www.bjc.ro și pe pagina de Facebook a concursului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut