Baschetbalistele Universității Cluj, la un pas de o mare surpriză în Liga Națională

Pentru clujence a urmat, duminică, un nou meci din Liga Națională, în Sala Sporturilor, cu CSM Alexandria, formație aflată pe podiumul campionatului.

Primul sfert a început sub semnul echilibrului, iar tabela arăta 6-6 în min.3. În min.5, formația din Alexandria s-a distanțat de clujence, 8-12, după o aruncare de trei puncte reușită de Burcică. Crăciunescu de la oaspete reușește și ea o aruncare de la mare distanță, iar distanța s-a mărit la 7 puncte. În min.7, aceeași jucătoare mărește avansul echipei sale la 13 puncte, scor 8-21, cea mai mare diferență din prima parte a meciului. Uiuiu, Clarke și Rubin sunt mult mai precise în fața panoului, și reușesc să aducă pe ”U” mai aproape de adversare, 18-21, care nu mai reușesc niciun punct până la finalul primului sfert.

Asaltul clujencelor continuă și în sfertul doi, iar ”U” trece în avantaj, 22-21, încă din al doilea minut. Cu o aruncare de trei puncte, Uiuiu își duce echipa chiar la 6 puncte în fața adversarelor, 29-21. Benally, de la oaspete, încheie perioada neagră multe minute fără coș înscris de echipa sa, iar CSM reduce din diferență, 29-27. Crăciunescu mai înscrie odată de trei puncte, iar Alexandria preia din nou conducerea pe tabelă, 29-30, cu două minute înainte de pauză. Benally o imită pe colega sa și își duce echipa la 6 puncte în față. Recitalul aruncărilor de la distanță continuă, iar CSM intră la pauză cu 7 puncte avantaj, 31-38.

Sfertul 3 începe bine pentru clujence, care, în min.5, se apropie la un singur punct de adversare, 43-44, și mai apoi la 48-49 după două aruncări ”de 3” reușite de Uiuiu și Rubin. 50-52 după încă 10 minute, iar totul urma să se decidă în ultimul sfert.

Echipa din Alexandria începe în forță și înscrie 12 puncte în primele trei minute, și se face 50-62 pe tabelă. Primul coș al clujencelor vine abia după patru minute, iar cu cinci minute înainte de fluierul final tabela arăta 54-63. Avantajul luat de CSM Alexandria n-a mai putut fi recuperat de clujence, iar partida s-a încheiat cu scorul de 63-69 (18-21, 13-17, 19-14, 13-17).

Principalele marcatoare: Uiuiu, 23 pcte, Clark, 15 pcte, de la ”U”, respectiv Benally, 21 pcte, și Ackerman, 18 pcte, de la CSM Alexandria.

”U” Cluj rămâne pe poziția a opta în clasament, în timp ce echipa din Alexandria și-a consolidat poziția a treia din Liga Națională..

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut