Baschet Liga Naţională/f 2014 – 2015

U” Cluj – CSBT Alexandria în prima etapă

sîmbătă, 27 septembrie, 14.30, Sala sporturilor ‘Horia Demian’

Lotul “U” Cluj V Szocs Emoke, Amber Jerkia Jones (Statele Unite), Gal Emese, Iulia Răileanu, Claudia Corbu, Teodora Neagu, Nicoleta Berbec, Cristina Irina Gavrilă, Alexandra Vanesa Lache, Kristina Puthof King (Statele Unite), Annie Kassongo (Elveţia), Mihaela Maxim, antrenori Florin Covaciu/pr. Mihai Coldea/secund, manager Cornel Săftescu, director competiţii Vlad Bota

U” Cluj abordează noul sezon competiţional cu trei jucătoare noi, firesc să le prezentăm.

Amber Jerkia Jones (n. 20 mai, 1991, Sheffield, Alabama; 23 ani) s-a făcut repede remarcată, figurînd în topul celor mai eficiente jucătoare, autoare a peste 1500 de puncte marcate ca junioară. A fost componenta echipelor Golden Bears, UAB Blazers, marcatoare de temut, cu o medie de 12.9 pe meci, ceea ce o plasează în topul primelor 10 marcatoare.

Kristina King (n. 25 decembrie, 1992, 22 ani), a jucat pentru Richmond Spiders, intrînd în sezonul trecut, 2013/2014, în clubul celor 20 de jucătoare marcatoare a peste 1000 de puncte. Cît priveşte baschetul, Kristina este de părere că “o gîndire rapidă şi o orientarebună în teren pot decide victoria. Trebuie să iei decizia cea mai bună în fracţiuni de secundă”.

În fine, cea de a treia jucătoare este Annie Kassongo (n.Geneva, Elveţia, 27 de ani), jucătoare de loturi naţionale de junioare şi senioare. Înainte de veni sub culorile “U” Cluj, Annie a fost jucătoare la Araski AES, Spania. Annie este jucătoarea pe a cărei experienţă se mizează mult. Cum se mizează pe absolut toate jucătoarele “U” Cluj. Nu au o misiune uşoară, dar ambiţia, seriozitatea pregătirilor şi abordărilor partidelor oficiale îşi pot spune serios cuvîntul.

Programul “U” Cluj, tur

U” Cluj – CSBT Alexandria

CSU Oradea – “U” Cluj

U” Cluj – CS Universitatea Alba Iulia

CS Municipal satu Mare – “U” Cluj

Rapid Bucureşti – “U” Cluj

U” Cluj – Nova Vita Tg Mureş

SCM Craiova – “U” Cluj

U” Cluj – Phoenix Galaţi

Olimpia Braşov – “U” Cluj

U” Cluj – ACS Sepsi Sf. Gheorghe

U” Cluj – CS Municipal Tîrgovişte

Danzio Timişoara – “U” Cluj

U” Cluj – ICIM Arad

Primele două etape din retur sînt prevăzute pentru 6 decembrie 2014, respectiv 13 decembrie, 2014.

De foarte mult timp nu au mai pornit baschetbalistele “U” Cluj cu atîtea noutăţi şi atît de motivate. Au şansa de a termina în primele ‘8’ echipe din ţară, de a termina un campionat fără emoţia retrogradării. Cred în fetele noastre, cred şi în cei doi antrenori – Florin Covaciu, Mihai Coldea – , cred în puterea dăruirii şi a profesionalismului lor.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie