Baschet / Fetele de la „U” Cluj, două victorii în trei meciuri

După corecția primită de la CSM Satu Mare, Universitatea Cluj a demolat-o pe CSU Rookies Oradea, iar în ultimul joc a dispus de gazdele de la Baschet UAV Arad. Universitatea a obţinut o victorie dramatică, cu 60-59, iar Korine Lovell Campbell a transformat două aruncări libere cu cinci secunde înainte de final. În clasament, Universitatea Cluj ocupă locul cinci, cu 22 de puncte. Lideră este Sepsi Sf. Gheorghe.

Sala Sporturilor „Victoria” din Arad a găzduit, la finele săptămânii trecute, meciuri din cadrul etapelor a 12-a, a 13-a și a 14-a din Liga Națională de baschet feminin, cu participarea echipelor Universitatea Cluj, Baschet UAV Arad, CSU Rookies Oradea și CSM Satu Mare. Universitatea Cluj a fost învinsă de CSM Satu Mare cu 36-65, după o partidă fără istoric, dominată de sătmărence și a cărei scor ne scutește de alte comentarii. A urmat apoi o victorie confortantă cu CSU Rookies Oradea, scor 96-29, iar în ultimul meci, „studentele” au întâlnit Baschet UAV Arad, în fața căreia s-au impus cu 60-59, pe „sferturi” 14-10, 18-12, 9-17, 19-20. Partida s-a desfășurat într-un ritm alert, iar combatantele au făcut risipă mare de energie, însă erori s-au înregistrat în amble tabere. Trupa de pe Someș a început motivată meciul, a condus la 10 puncte pe tabelă după prima repriză. Cu o evoluție foarte bună, așa cum dealtfel ne-a și obișnuit, Timbilla și-a dus echipa la 12 puncte în debutul actului trei, scor 34-22, însă arădencele, cu Beadle și Hadzovic în prim plan, n-au cedat și grație unor reușite de la distanță s-au apropiat amenințător, la cinci lungimi, scor 37-39. Mai mult decât atât, aflată pe val, UAV Arad a trecut în avantaj după coșul reușit de Hadzovic, scor 41-39. După ce eechipele au mers la cap la cap, Universitatea s-a distanța din nou, de data aceasta la 6 puncte, grație aceleiași Timbilla. Avantaj pe care clujencele nu l-au gestionat inspirat, iar adversarul a reușit o nouă egalare, scor 55-55. Finalul s-a jucat pe muchie de cuțit

Hadzovic a adus egalarea pentru FCC Baschet UAV după mai multe acțiuni personale, 55-55. Cu 19 secunde rămase, Dora Ardelean a transformat una din cele două libere primite, 58-59. Korine Campbell a trecut și ea în dreptul liniei de fault și a înscris ambele libere, 60-59. Arădencele au gestionat greșit ultima posesie astfel că Universitatea pleacă de la Arad cu un succes important împotriva formației de pe Mureș.

Principalele marcatoare din tabăra Universității au fost Campbell 23 de puncte (14 recuperări), Timbilla 17 puncte și Uiuiu 15 puncte, în vreme ce de la gazde s-au evidențiat Hadzovic, cu 21 de puncte, Poole, autoare a 9 puncte, Karakasevic, cu 8 puncte, și Armanu, cu 8 puncte.

Cristian FOCȘANU

 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut