Bani pentru biserici, la Gherla

La iniţiativa primarului Ovidiu Drăgan, consilierii locali au votat la ultima şedinţă actualizarea bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2012, cu suma de 1550 mii lei. Sumă de bani în plus (oricum, binevenită, mai ales în contextul scumpirilor din ultima perioadă) ce se va aloca pentru lăcaşuri de cult, deplasări în străinătate pentru echipa de fotbal locală şi pentru Zilele Municipiului Gherla, programate pentru a doua jumătate a lunii iunie, cînd va avea loc sărbătoarea anuală a gherlenilor.

70.000 de lei s-au alocat astfel pentru lucrări de construcţii la biserici, repartizaţi astfel: 20.000 lei construcţie Parohia Ortodoxă Gherla I, 15.000 lei Parohia Ortodoxă III, 10.000 lei Parohia Greco-catolică, 10.000 lei Parohia Sf. Parascheva, 15.000 lei la biserica romano-catolică (a şi fost mare nevoie, pentru că tencuiala cade pe capul…pietonilor!).

Pentru anul 2012, Consiliul local Gherla a mai stabilit, la începutul anului, alocarea de sume de bani pentru diverse proiecte, studii de fezabilitate, lucrări despre care am mai relatat pe parcurs în paginile ziarului nostru.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie