Bani europeni pentru lapte și fructe în școli

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale a postat bugetul din fonduri europene alocat în acest an pentru distribuirea de fructe și lapte în școli.

Începând cu anul şcolar 2017/2018, în România a fost implementat Programul pentru şcoli al Uniunii Europene, susținut din fonduri FEGA. Conform MADR, la începerea anului școlar 2023-2024, circa 1,9 milioane preșcolari și elevi vor beneficia de produsele distribuite prin Program, care va asigura distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf și produse de panificaţie pentru preșcolari și elevi.

După aprobarea acestei Ordonanțe, prin Hotărâre a Guvernului, se stabilește bugetul anual pentru implementarea Programului pentru Școli al României, ținând cont de decizia Comisiei de aprobare a ajutorului financiar FEGA pentru fiecare an şcolar.

Pentru România, repartizările fondurilor FEGA din partea Uniunii, pe an școlar, în perioada 1 august 2023 – 31 iulie 2029, sunt: * pentru fructele și legumele destinate școlilor – 6.178.236 euro/an școlar * pentru laptele destinat școlilor – 11.303.390 euro/an școlar. Componenta produselor de panificație este susținută numai din bugetul național.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut