Bani europeni pentru fotovoltaicele din România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare în cuantum de 259 de milioane euro notificată de România în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență, al cărei obiectiv este sprijinirea investițiilor în baterii și în celule și panouri fotovoltaice.

Suma este pusă la dispoziție parțial prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență (MRR), care urmărește să se sprijine investițiile în producția, asamblarea și reciclarea bateriilor și a celulelor și panourilor fotovoltaice.

Măsura urmărește: * să contribuie la dezvoltarea regională prin orientarea ajutoarelor către sectoare în care cererea este în creștere, care vor sprijini crearea de noi locuri de muncă ce necesită o forță de muncă calificată, precum și la o economie mai sustenabilă și mai competitivă * să promoveze tranziția verde a României și a UE.

În cadrul schemei, care se va aplica până la 31 decembrie 2024, ajutoarele se vor acorda sub formă de granturi directe destinate întreprinderilor care desfășoară activități în domeniul producției, asamblării și reciclării bateriilor și a celulelor și panourilor fotovoltaice, situate în zonele eligibile pentru ajutoare regionale din România.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut