Bănescu: Patriarhia Română a transmis ierarhilor un document privind vaccinarea

Un material informativ referitor la vaccinarea împotriva COVID-19 a fost transmis de Patriarhia Română tuturor ierarhilor români ortodocși, opțiunea pentru vaccinare urmând a se configura, însă, „în cadrul unei serioase informări” – a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte culte religioase din România, a primit broșura informativă cu titlul «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România – Gratuită, Voluntară, Sigură», document oficial al Comitetului Național de Coordonarea Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare”, a declarat Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-COVID „trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor”. „Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur. Scopul este, desigur, ca informarea să se facă ierarhic și ca informația să ajungă la toți credincioșii”, a spus Bănescu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut