Banca Transilvania, ”premiată” pentru comunicare

Banca Transilvania (BT) a anunțat că a obţinut rating Vektor maxim pentru comunicarea cu investitorii în urma evaluării Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Acesta este al treilea an consecutiv în care BT primeşte 10 puncte din 10 pentru comunicare. Vektor este indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate din România şi este specificat pe pagina de companie de pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pe lângă site-ul BVB, printre principalele canale de comunicare BT cu acţionarii se numără platforma Relaţii investitori de pe site-ul băncii şi întâlnirile online periodice. Analiza, realizată prima oară în 2019, are în vedere 15 criterii de evaluare şi a fost auditată şi în acest an de Mazars.
Banca Transilvania are peste 33.000 de acţionari şi peste 70% capital românesc. Este prima bancă din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997 şi este cel mai longeviv emitent din istoria BET (indicele de referinţă al Bursei, care reflectă evolutia celor mai tranzacționate 13 companii de pe piață – n.r.), și este parte din acest indice de aproape 20 de ani.
Recent, BT a făcut public pentru investitori calendarul de comunicare financiară pentru acest an, iar următorul eveniment este comunicarea rezultatelor financiare anuale preliminare, în 25 februarie, iar conferinţa telefonică pentru prezentarea acestora este programată în 1 martie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut