Banca Transilvania se menține în indicii FTSE Russell

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunțat că, în cadrul revizuirii semestriale cu intrare în vigoare în 20 martie 2023, toate cele 13 companii romanesti incluse în indicii Global All Cap și Global Micro Cap dedicați Piețelor Emergente își vor menține poziția în indici.

În indicii Global All Cap sunt incluse Banca Transilvania, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties si Teraplast, iar in indicii Global Micro Cap sunt incluse Aquila, Bittnet Systems, Bursa de Valori Bucuresti, Conpet, Purcari Wineries, Sphera Franchise Group, Transport Trade Services.

Evoluția pieței de capital din România a fost recunoscută pe plan internațional de furnizorul global de indici FTSE Russell și, începând cu 2020, România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă, ceea ce a sporit vizibilitatea companiilor românești listate la bursă pentru investitorii mari. Ierarhizarea companiilor se face după capitalizarea acestora, respectiv după valoarea companiei în funcție de prețul acțiunilor sale. FTSE Russell este o subsidiară a London Stock Exchange (Bursa de Valori din Londra) care produce indici de piaţă.

Piața de capital din România a depățit anul trecut toate recordurile de lichiditate pe toate cele 3 paliere: valoare totală de tranzacționare de peste 24 miliarde lei pe toate piețele, în urcare cu 11%, valoare medie zilnică de 95,6 milioane lei, plus 11% față de 2021 și peste 1,67 milioane de tranzacții. La finalul anului trecut, în România figurau 133.000 de investitori pe piața de capital.

„Menținerea tuturor companiilor românești în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente reconfirmă faptul că suntem o piață atractivă pentru investitorii instituționali globali.”, apreciază Adrian Tanase, director general al Bursei de Valori București.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut