Banca Transilvania, dublu premiată de Bursa de Valori București

Dintre cele 17 premii au fost acordate companiilor prezente la Bura de Valori bucurești (BVB), intermediarilor, administratorilor de fonduri și de pensii, pentru performanțele pe care le-au înregistrat pe parcursul anului 2021, două au fost adjudecate de Banca Transilvania, alte două firme clujene numărându-se printre cele mai performante companii listate la BVB.

Bursa de Valori București a acordat joi 17 premii pentru rezultatele obținute în 2021 de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiții. Premierea performanțelor din 2021 are loc după ce Bursa românească a încheiat anul 2021 cu noi maxime, printre care un nou vârf pentru lichiditatea medie zilnică pentru toate tipurile de instrumente financiare (79,4 milioane lei), valoarea tranzacțiilor cu toate instrumentele financiare a depășit anul trecut pragul de 20 miliarde lei, iar capitalizarea companiilor locale listate pe ambele piețe a atins cel mai înalt nivel din istorie, respectiv 160 miliarde lei. De asemenea, 23 de companii s-au listat la cota bursei în 2021 și au atras finanțări de 234 milioane euro, iar valoarea celor 45 de emisiuni de obligațiuni și titluri de stat listate anul trecut au depășit 1,8 miliarde euro.

Banca Transilvania (BT) a fost premiată pentru ”Cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a BVB în 2021”. De asemenea, BT Capital Partners, firmă care face parte din Grupul BT, a fost recompensată cu titlul ”Cel mai activ intermediar pe ambele piețe ale BVB în 2021”.

Și firma clujeană de închirieri mașini Autonom Services, care operează pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” a primit premiul pentru inovație pe piața de capital în 2021. O altă companie clujeană premiată este firma de brokeraj BRK Financial Group, care a obținut titlul de ”Cel mai mare randament pentru investitori al unei companii din BET-XT în 2021”.

Să mai spunem și că grupul TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a primit tot două premii: ”Emitentul cu cea mai mare creștere a lichidității în 2021”, respectiv ”Cea mai bună comunicare cu jurnaliștii a unui emitent în 2021. Premiul presei financiare”.
„După ce anul trecut numărul și valoarea finanțărilor derulate prin intermediul pieței de capital au fost capul de afiș în publicațiile de profil și nu numai, a venit momentul să premiem toate aceste performanțe. Aceste premii sunt unele simbolice, adevaratele premii au fost primite cu ocazia fiecărei listări, a fiecărui plasament privat de succes, a ofertelor publice, și au fost oferite direct de către toți cei care fac parte din acest ecosistem numit piață de capital. Îi felicit pe câștigători pentru tot ce au realizat în 2021 și sunt convins că împreună vom continua să susținem finanțarea economiei și a companiilor românești.”, a declarat Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, în cadrul festivității de premiere.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut