Banca Transilvania – Cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est

Pentru al patrulea an consecutiv, Banca Transilvania a obținut titlul ”Cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est”, conform SEE TOP 100 Banks, care cuprinde cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est, luând în considererare activele la finalul anului 2021.

BT a finanțat companii cu 13,1 miliarde lei și persoane fizice cu 8,3 miliarde lei, a acordat aproape 240.000, ajungând la peste 1 milion de credite în sold. De asemenea, BT are peste 2,7 milioane de clienti unici digitalizați, ceea ce reprezintă 75% din clienții activi, iar tranzacțiile cu cardul au crescut cu 35%, astfel că banca a atins recordul de 1,2 miliarde de tranzacții. Solvabilitatea BT fără profitul aferent este de 22,62%, iar cu profit inclus este de 24,46%.

BT a încheiat anul 2021 cu cifre peste media pieței privind creditarea și volumele operaționale, și a rămas partener principal în programele guvernamentale și europene.
“In 2021, in pofida unui climat impredictibil, noi, la BT, ne-am menținut optimismul și angajamentul ferm de a contribui la relansarea economiei românești, iar azi ne bucuram că cifrele ne confirmă așteptările. A fost un an în care am finanțat populația și companiile, am crescut volumul operațiunilor derulate prin bancă și am creat valoare pentru acționari. De asemenea, prin achiziția Idea::Bank am contribuit la consolidarea sistemului bancar. Vom continua să investim în oameni, produse și tehnologie, întărind poziția noastră pe piață, atât prin creștere organică responsabilă, cât și prin eventuale achiziții”, spune Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al BT.
Reamintim că BT are 72% capital românesc și aproape 39.000 de investitori direcți persoane fizice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut