Banca Transilvania, campioană la Bursă în 2020

Raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei de capital în 2020 arată că valoarea totală tranzacţionată pe piaţa BVB şi SMT (segmentul de piaţă pentru listarea companiilor la început de drum, start-up-urilor şi IMM-urilor) a ajuns la 18,73 miliarde lei, în creştere cu 54,05% față de 2019.

Conform raportului, la începutul acestui an, Banca Transilvania se situa pe primul loc în clasamentul celor mai lichide companii cu acţiuni tranzacţionate la Bursă pe piaţa principală, cu o pondere de circa 30% din valoarea totală tranzacţionată. Pe următoarele poziţii, s-au clasat Fondul Proprietatea, BRD – Groupe Societe Generale, OMV Petrom şi Romgaz. De remarcat că sectorul bancar şi cel energetic rămân cele mai bine reprezentate în topul lichidităţii bursiere.
Pe Bursă s-au derulat 27.868 de tranzacţii cu titluri de credit (alte obligaţiuni, EUR-BOND, EUR-TBILLS, EUR-TBONDS şi titluri de stat) în valoare de circa 5,154 miliarde de lei, în creştere faţă de 2019. Şi numărul tranzacţiilor cu titluri de credit a fost în creştere, însă valoarea medie tranzacţionată (185.000 lei) a scăzut faţă de nivelul din 2020. Cea mai ridicată valoare a tranzacţiilor cu titluri de credit a fost de 1,406 miliarde de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut