Banca Transilvania, BT Capital Partners și TeraPlast premiate de Bursa de Valori București

Bursa de Valori (BVB) București a premiat joi, 25 februarie, performerii anului 2020 pe piața de capital, fiind acordate 16 premii pentru companii listate, brokeri, fonduri de pensii private și de investiții care au obținut anul trecut rezultate remarcabile.

Ministerul Finanțelor Publice, Banca Transilvania, TeraPlast (companie controlată de omul de afaceri clujean Dorel Goia), OMV Petrom și Norofert sunt emitenții premiați pentru valorile de tranzacționare înregistrate, randamentele aduse investitorilor și creșterea lichidității.

La categoria intermediari, BVB a acordat distincții brokerilor care s-au remarcat în privința valorilor de tranzacționare pe segmentul de acțiuni și obligațiuni, care au susținut creșterea lichidității și celor care au intermediat accesul companiilor antreprenoriale la piața de capital: Swiss Capital, BT Capital Partners, Goldring și TradeVille.

Dintre fondurile de pensii, au fost premiate cele mai performante fonduri Pilon II și Pilon III, luând în calcul evoluția lor pe o perioadă de 10 ani (randament anualizat decembrie 2010 – decembrie 2020): BCR, administrat de BCR Pensii (Pilon II) și Raiffesen Acumulare, administrat de Raiffesen Asset Management (Pilon III).

La categoria fonduri de investiții a fost premiat fondul local, cu expunere și pe România, care a înregistrat cel mai mare randament în 2020: OTP Global Mix – Clasa L, administrator OTP Asset Management.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut