Banca Transilvania a primit aprobare să cumpere participaţia Getin Holding Group la Ideea Bank

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut de către Getin Holding Group în capitalul social al Idea Bank SA, precum şi a participaţiilor în capitalul social al societăţilor din Grupul Idea Bank din Romania, respectiv Idea Leasing IFN SA şi Idea Broker de Asigurare SRL, conform unui raport remis BVB.

Astfel, în perioada următoare, vor fi iniţiate procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Getin Holding Group. Banca Transilvania estimează că finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia Idea Bank va avea loc la finalul lunii octombrie 2021.

După finalizarea tranzacţiei, BT va deveni acţionar cu drepturi depline, iar Idea Bank va deveni parte din Grupului Financiar BT.

Banca a anunţat pe 2 iunie că acordul de achiziţie a acţiunilor deţinute de grupul polonez Getin Holding la Idea Banka fost semnat, iar până la primirea aprobării BNR şi a Consiliului Concurenţei entităţile Idea îşi vor desfăşura activitatea independent.

Valoarea tranzacţiei este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro). Companiile din România care sunt sub brandul Idea înseamnă 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienţi, 530 de angajaţi şi 46 de unităţi, la finalul anului trecut.

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varşovia şi are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring şi consultanţă în Polonia, Ucraina şi România.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut