Banca Transilvania a cumpărat și Ţiriac Leasing

Banca Transilvania (BT) şi Grupul Ţiriac au anunţat în ianuarie semnarea acordului de achiziţionare, după care a urmat primirea aprobării din partea Consiliului Concurenţei, iar în această etapă, odată cu închiderea tranzacţiei, BT va începe integrarea Ţiriac Leasing în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Ţiriac Leasing este a treia companie de profil şi prima companie de leasing independentă achiziţionată de Banca Transilvania, după Idea Leasing şi ERB Leasing. În 2019, ERB Leasing a fuzionat cu BT Leasing, iar Idea Leasing este acum în etapa de integrare în Grupul Financiar BT.
Ţiriac Leasing are un portofoliu diversificat de produse de leasing şi oferă finanţare în sistem de leasing pentru toate modelele de autovehicule, precum şi pentru echipamente. Clienţii săi sunt companii private, instituţii din sectorul public, multinaţionale, persoane fizice şi persoane fizice autorizate. Compania a ajuns la active de 213 milioane de euro la finalul anului 2021, iar de-a lungul timpului a finanţat aproape 40.000 de clienţi.
BT Leasing şi Ţiriac Leasing au peste 20 de ani de activitate în domeniu.

Banca Transilvania, înființată în urmă cu aproape 30 de ani în Cluj-Napoca, are în prezent o cotă de piaţă de peste 19%, 3,6 milioane de clienţi, mai mult de 9.000 de angajaţi, oferă soluţii de banking online şi deține 500 de sedii în 180 de localităţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut