Avocatul Poporului îi cere premierului motivele pentru care hotărârile CNSU de anul acesta nu au fost publicate în MO

Avocatul Poporului, Renate Weber, îi cere premierului Florin Cîțu să-i comunice motivele pentru care cele 20 de hotărâri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de la începutul anului 2021 până în prezent nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

„Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiție de intrare în vigoare a unui act normativ și că prin această operațiune se asigură accesul publicului la conținutul acestuia, vă rugăm să ne comunicați motivele de fapt și de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 și până în prezent nu au respectat condiția publicării în Monitorul Oficial și pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 și nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro și stirioficiale.ro”, prevede solicitarea postată, marți, pe site-ul Avocatului Poporului, scrie AGERPRES.

Conform acesteia, deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, hotărârile adoptate de CNSU de la începutul anului și până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicității actului normativ.

Avocatul Poporului menționează că s-a sesizat din oficiu pe această temă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut