Aviz favorabil pentru TeraPlast de la Consiliul Concurenţei

TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia, a anunţat că a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenţei pentru vânzarea liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group – producător şi distribuitor de profile pentru tâmplărie termoizolantă.

În cadrul tranzacţiei, producătorul român Dynamic Selling Group va prelua linia de business Profile de tâmplărie a TeraPlast şi compania TeraPlast Ungaria – distribuitor de profile de tâmplărie. Transferul efectiv al drepturilor de proprietate va fi realizat în data de 15 martie 2021. Tot atunci, preţul estimat de 4,5 milioane de euro va fi ajustat în baza nivelului capitalului de lucru.
În urma tranzacţiilor de anul trecut, în cadrul Grupului TeraPlast vor rămâne liniile de business Instalaţii şi Granule ale TeraPlast, linia de business Ferestre şi Uşi a TeraGlass, reciclare PVC rigid a TeraPlast Recycling. La acestea se adaugă linia de business de ambalaje flexibile din care fac parte companiile Somplast şi de TeraPlast Folii Biodegradabile – producător de saci şi pungi biodegradabile.
În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creştere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167 milioane de euro, şi o creştere de 46% a EBITDA
(câștigul unei firme înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare – n.r.), până la 20 milioane de euro.
Profilele de tâmplărie au reprezentat 9 milioane de euro din cifra de afaceri a TeraPlast în primele nouă luni din 2020. Reţeaua de distribuţie a acestei linii de business include peste 200 de clienţi, producători de tâmplărie termoizolantă ,precum şi compania TeraPlast Ungaria.
TeraPlast este compania-mamă a Grupului TeraPlast, format din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast.
Din iulie 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut