Avertismentul lansat de Adela Mîrza la reuniunea de la Roma a conservatorilor europeni: Dacă nu reglementăm AI-ul va fi un dezastru programat

Avertismentul lansat de Adela Mîrza la sărbătoarea de Crăciun a Partidului Fratelli d’Italia: Dacă nu reglementăm AI-ul va fi un dezastru programat

Preşedintele Partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mirza, a participat în acest weekend la Roma la festivalul anual dedicat sărbătorii de Crăciun, Atreju, organizat de Giorgia Meloni şi partidul de guvernământ Fratelli d’Italia.

Adela Mîrza este reprezentant al României în conducerea Familiei Conservatorilor Europeni (European Conservatives and Reformists Party – ECR) iar Festivalul Atreju a reprezentat cel mai mare eveniment al anului în sfera de gândire conservatoare. Printre invitați s-au numărat Rishi Sunak – premierul Marii Britanii, Jorge Buxadé – europarlamentar și vicepreședinte ECR sau Radosław Fogiel – europarlamentar și secretar Internaţional PiS, dar şi nume cu greutate din mediul internaţional de bussines, precum Elon Musk.

Evenimentul a oferit ocazia consolidării legăturilor între diferitele grupuri conservatoare din Europa, această inițiativă reprezentând un pas semnificativ către promovarea unui dialog constructiv și o colaborare fructuoasă în cadrul spațiului conservator european.

În cadrul întâlnirii de la Roma a fost discutată strategia comună pentru abordarea alegerilor din 2024 a partidelor membre ECR, dar au fost purtate şi dezbateri publice cu privire la teme esenţiale pentru viitorul continentului şi a Uniunii Europene.

Preşedintele Partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mirza a abordat în cadrul discuţiilor tema inteligenţei artificiale (video mai jos), dezbătând cu ceilalţi invitaţi oportunităţile dar şi riscurile prezentate de ascensiunea AI.

„Sunt mamă, în primul rând. Sunt mamă și apoi politician și îmbrățișez inteligența artificială. Ar trebui să o îmbrățișăm cu toții. Dar haideți, pentru că l-ați amintit pe Elon Musk, acesta a spus că ar trebui să luăm o pauză de AI. De ce a spus asta? Sam Altman de la Open AI, la fel. Este puțin înfricoșător cât de mare este viteza de dezvoltare a AI-ului.

Festivalul Atreju a reprezentat cel mai mare eveniment al anului în sfera de gândire conservatoare, având invitaţi de seamă precum Rishi Sunak – premierul Marii Britanii, Jorge Buxadé – europarlamentar și vicepreședinte ECR sau Radosław Fogiel – europarlamentar și secretar Internaţional PiS, dar şi nume cu greutate din mediul internaţional de bussines, precum Elon Musk. Ideea mea este și a spus și antevorbitorul meu, despre responsabilitate. Dacă nu reglementăm AI-ul va fi un dezastru programat”, a atras atenția Adela Mîrza

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut