Aventuri riscante pe un lac de lângă Cluj-Napoca(Video)

Mai mulți clujeni au profitat duminică în mod riscant de un lac îngheţat situat pe câmpul de la ieșirea din pădurea Făget spre Sălicea. Lacul înghețat a devenit loc de relaxare pentru amatorii sporturilor de iarnă.

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut ca întreaga suprafaţă a luciului de apă al lacului situat pe partea dreaptă a drumului care duce în comuna Ciurila să îngheţe. În apropiere de mal, stratul de gheaţă arăta destul de gros pentru a susține greutatea unui om, însă pe la mijloc nu părea a fi la fel de rezistentă. Cu toate acestea, mai mulți clujeni care au ajuns duminică în zonă s-au aventurat cu patinele și săniile pe patinoarul natural. Alții au ales să se plimbe pur și simplu pe lacul înghețat, fără să ţină cont că sub covorul de gheaţă adâncimea apei este destul de mare.
Unii dintre patinatori și-au adus lopeți pentru a îndepărta zăpada de pe lac astfel încât să poată aluneca mai ușor.

Printre cei care s-au bucurat de patinoarul natural de pe câmpul din apropiere de Sălicea s-au numărat mai mulți copii. Deși duminică în jurul amiezii era soare iar gerul se mai domolise, oamenii nu s-au temut că gheaţa ar putea ceda.

E spectaculos aici, e deosebit, mai ales că totul e natural. NU are cum să se spargă gheața pentru că pare a fi destul de groasă. Oricum, nu se compară acest loc cu patinoarul artificial din oraș. Sperăm să țină temperaturile scăzute cât mai multe pentru a ne putea bucura în continuare de acest loc”, a spus unul dintre patinatori.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut