Avem puțini angajați în sectorul de curățenie

Peste trei milioane de persoane lucrau în domeniul „curăţeniei generale a clădirilor” în statele membre ale Uniunii Europene, reprezentând 2,3% din numărul total de angajaţi din economia non-financiară, iar cea mai scăzută rată de angajaţi în acest domeniu se înregistra în Bulgaria şi România.

Datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că activitatea „curăţenia generală a clădirilor” se situează pe locul patru în ceea ce priveşte persoanele angajate în UE. Numărul angajaţilor din domeniu a crescut cu 18% din 2011. Statele membre UE cu cea mai scăzută rată de angajaţi în acest domeniu sunt: Bulgaria (0,2% din totalul locurilor de muncă), România (0,5%), Polonia şi Slovacia (ambele cu 0,6%) iar ţările cu cea mai ridicată rată sunt: Belgia (3,9% din totalul locurilor de muncă), Spania (3,7%), Germania (3,3%), Luxemburg (3%), Franţa (2,7%) şi Finlanda (2,6%).
Activităţile din acest domeniu includ curăţenia generală a tuturor tipurilor de clădiri, cum ar fi birourile, casele sau apartamentele, fabricile, magazinele şi instituţiile, clădiri rezidenţiale, precum şi curăţenia generală a altor spaţii comerciale şi profesionale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut