Avem peste 22 de milioane de conexiuni la internet

Numărul de conexiuni internet a crescut anul trecut cu 1,8%, la 22,3 milioane, iar cel al conexiunilor în reţeaua telefonică mobilă s-a majorat cu 0,4%, la 22,7 milioane. Conform datelor prezentate de Institutul Naţional de Statistică, în traficul de voce (convorbirile telefonice) realizat în reţeaua telefonică fixă s-au înregistrat scăderi pe toate componentele de trafic. Cele mai însemnate reduceri au fost consemnate atât pentru traficul naţional, cât şi pentru traficul internaţional, ambele scăzând cu 23,2%, în timp ce traficul total în reţeaua telefonică fixă a scăzut cu 16,9%.
Convorbirile telefonice în reţeaua telefonică mobilă au înregistrat o scădere cu 2,1% faţă de 2018. Majoritatea indicatorilor au înregistrat scăderi (trafic naţional în reţea proprie, trafic internaţional, trafic mobil fix) cu excepţia traficului mobil-mobil care a înregistrat o creştere cu 4,1%.
Bucureşti-Ilfov a fost regiunea cu cea mai mare pondere în totalul conexiunilor în reţeaua telefonică fixă (20,01%), pe locurile următoare fiind regiunile Nord-Est (13,1%) şi Sud-Muntenia şi Centru (12,6% fiecare).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut