Avalanșă de slujbe libere în țară. Clujul, în topul județelor cu cei mai mobli angajați

O platformă de recrutare a anunțat că a atins un nou record pe piaţa muncii: 40.000 de poziţii deschise de companii în martie.

Conform datelor BestJobs, oferta de locurio de muncă a crescut cu aproape 50% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut şi arată o creştere semnificativă a activităţii pe piaţa muncii, pe fondul ridicării restricţiilor şi revenirii la ritmul de lucru specific perioadei pre-pandemice.
În prezent, joburile remote şi hibrid câştigă teren în oferta companiilor şi înregistrează o pondere tot mai mare în raport cu volumul total de locuri de muncă. Astfel, numai în luna martie, 10% din totalul joburilor au fost remote, în timp ce alte 14% permit un mod de lucru flexibil, cu împărţirea activităţii între casă şi birou. Modul de lucru hibrid se conturează tot mai clar în tendinţele actuale de muncă, întrucât numărul de joburi parţial remote s-a triplat în ultimele 6 luni, în timp ce ofertele remote au menţinut o creştere constantă, de 10% comparativ cu începutul anului. Cele mai multe joburi remote sau parţial remote se regăsesc în IT/Telecom, Management, Vânzări, Marketing sau BPO.
Creşterea de activitate din luna martie se observă şi de partea candidaţilor, astfel că au fost înregistrate cu 14% mai multe aplicări la ofertele de joburi faţă de luna anterioară. Cel mai mare interes din partea candidaţilor s-a înregistrat în Vânzări, cu peste 89.000 de aplicări, în Management, cu peste 62.000 aplicări şi în Financiar/Contabilitate, cu peste 46.000 de aplicări.
Topul judeţelor cu cel mai mare volum de aplicări se păstrează în aceeaşi formulă de la începutul anului: Bucureşti şi Ilfov, cu aproximativ 232.500 de aplicări, urmat de Timiş, cu aproape 59.500 de aplicări şi de Cluj, cu peste 38.000 de aplicări.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut