Avalanșă de autorizații de construcție în Transilvania

În jumătate dintre zonele țării, numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu puțin în ianuarie 2022, comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, însă acest lucru nu s-a întâmplat și în zona de Nord-Vest, din care face parte și județul Cluj.

În prima lună a acestui an, au fost eliberate 2.550 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale la nivelul întregii țări, peste 66% dintre acestea fiind pentru zona rurală.
Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, pe ansamblu, a avut loc o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, însă situația diferă în funcție de zone.

Astfel, scăderi au avut loc în patru regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (cu 61 autorizaţii), Bucureşti-Ilfov (cu 53), Vest (cu 29) şi Sud-Est (cu 13). Pe de altă parte, creşteri ale numărului de autorizații eliberate au fost consemnate în cinci regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (din care fac parte județele Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj) – cu 87 autorizaţii, Sud-Vest Oltenia (cu 26), Nord-Est (cu 24) şi Centru (cu 11).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut