Aurelia Cristea: Premierul Victor Ponta dovedeşte seriozitatea cu care va îndeplini viitorul său rol de şef al politicii externe a României, după ce va cîştiga alegerile prezidenţiale

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, consideră că, prin activitatea de zilele acestea, premierul Victor Ponta dovedeşte că a înţeles importanţa rolului de şef al politicii externe a României, pe care îl va ocupa după ce va cîştiga alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an.

„Seria de vizite internaţionale aflate pe agenda premierului dovedesc seriozitatea cu care Victor Ponta va trata viitorul său rol de şef al politicii externe a României. Premierul va prezenta în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Aurelia CristeaUnite poziţia României faţă de evenimentele internaţionale şi va reasigura susţinerea traseului european al Ucrainei”, arată Cristea, subliniind că Ponta va promova, în vizitele sale, şi interesele economice ale României. „Este foarte important să reafirmăm deschiderea României în faţa investitorilor străini, care doresc să creeze locuri de muncă şi investiţii durabile în România. Fie că e vorba de parteneriatul economic cu China, sau întîlniri cu companiile importante din domeniul energiei în SUA, Victor Ponta va reprezenta cu profesionalism interesele cetăţenilor români”, asigură ministrul Aurelia Cristea.

Totodată, aceasta îşi exprimă convingerea că, prin gesturile sale politice, Victor Ponta arată că va fi un preşedinte preocupat de îmbunătăţirea imaginii României în lume, de dezvoltarea parteneriatelor internaţionale, dar şi de respectarea parteneriatelor pe care România le are deja. „Este îmbucurător să constatăm că vom putea vorbi, după decembrie 2014, de proiecte de ţară, de direcţii de dezvoltare şi de unitate. Vom avea, în sfîrşit, un preşedinte care uneşte oamenii prin puterea ideilor şi a proiectelor, şi nu îi dezbină din dorinţa de a controla toate mediile”, spune Aurelia Cristea.

Amintim că premierul Victor Ponta a anunţat luni, 25 august, că în perioada următoare va efectua o serie de vizite în SUA, China, Republica Moldova, Turcia.

A.S.

Articole din aceeasi categorie