AUR, de partea cadrelor didactice

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, consideră că revendicările și protestul cadrelor didactice sunt justificate, dascălii „suferind o umilință de ani de zile”.

Reprezentanții AUR nu văd nicio motivație pentru guvern în a întârzia acceptarea doleanțelor profesorilor, mai ales că din niște calcule simple, spun ei, efortul bugetar pentru un salariu de debut nu mai mic de 3000 lei ar fi de sub 100 milioane euro anual. El a subliniat, pe de alta parte, că ar exista pe traiectul legislativ legi prin care guvernul va achiziționa, spre exemplu, 40 sau 50 de tancuri vechi de aproximativ 25 de ani în valoare de un miliard euro, și „doar din ultimele săptămâni sunt cheltuieli și scutiri de plată de taxe de multe miliarde de euro care ar fi ajuns pentru profesori”.

„Situația este dezastruoasă, se ajunge ca o îngrijitoare să aibă un salariu maxim de 1900 lei, în condițiile în care munca ei este foarte grea. În cazul educatorilor și profesorilor, scăzând sporurile, se ajunge la peste 3000 lei pentru un profesor cu vechime. Aceasta este consecința deciziilor luate în ultimii zeci de ani și cerem ca guvernul să accepte aceste cereri ale cadrelor didactice” a declarat Alin Coleșa.

„Chestiunea legată de rotativă pentru mine reprezintă o nouă dovadă a unei piese din Caragiale, în care în ultimul moment premierul refuză să facă rotativa, invocând negocierile cu profesorii, când știm cu toții că asemenea decizii se iau în cadrul coaliției de guvernare, nu se iau strict de către un ministru.A te scuza în acest fel este o minciună, ei puteau să facă rotativa liniștiți, iar negocierile și măsurile pentru profesori ar fi trebuit să fie o chestiune distinctă”, a mai spus Alin Coleșa.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut