Au fost desemnați bursierii Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” din anul școlar și universitar 2021-2022

Pentru cele 34 de burse, oferite prin concurs de Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, pentru anul școlar și universitar 2021-2022, și-au depus dosarul 55 de candidați din întreaga țară.

Conform celor anunțate de reprezentanții Fundației, pr. Bogdan Ivanov și ec. Sorin Câlea, pentru a stabili o ierarhie echitabilă, care să reflecte obiectiv și transparent atât performanțele școlare, cât și profilul social și familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și ale studenților a fost făcută pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost evaluate și notate de o comisie de profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În urma evaluărilor, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” i-a desemnat pe cei 34 de bursieri, din acest an școlar și universitar. Cei 18 liceeni bursieri învață la colegii și licee din Alexandria, Brănești, Corabia, Câmpulung Muscel, Caracal, Cluj-Napoca, Vaslui, Dorohoi și Comănești. La categoria bursierilor studenți, din cei 12 bursieri, șase sunt studenți la Medicină în Cluj, Craiova și Iași, alături de studenți la Teologie, Drept, Științe sau Psihologie. Masteranzii admiși cu proiecte de cercetare sunt de la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și de la Universitatea din Craiova, iar doctorandul admis se pregătește în cadrul școlii doctorale a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Listele complete cu cei înscriși pentru concursul de burse, precum și rezultatele fiecărui candidat sunt publicate pe situl Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”. Cu fiecare bursier, Fundația va încheia un contract în care vor fi prevăzute drepturile și obligațiile ambelor părți pe toată durata derulării bursei.

Bursele pentru elevi, în cuantum de 300 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 8 luni, cele pentru studenți și masteranzi, de 400 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctoranzi, de 500 de lei lunar, se acordă pe o perioadă de 12 luni, toate începând cu data de 15 noiembrie 2021.

Fondul alocat pentru bursele din acest an școlar și universitar este de 103.200 lei, iar până în prezent, în cei 13 ani de activitate, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 431 de burse unor tineri din întreaga țară, în valoare totală de 1.139.100 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut