Atenție! Tentativă de furt prin internet în numele Alpha Bank

O nouă tentativă de pishing a apărut în această săptămână, infractorii cibernetici utilizând indentitatea vizuală a băncii Alpha Bank.

Această tentativă de atac cibernetic folosește o formulă deja ”clasică”, care a mai fost utilizată deja. Concret, o persoană primește pe e-mail un mesaj, în care este ”avertizat” că îi va fi restricționat contul, pentru ca apoi să i se solicite date personale. Mesajul are următorul conținut: ”Dacă nu primim un răspuns de la dvs. În acest timp, va trebui să vă restricţionăm complet contul.

Avem proceduri în vigoare pentru a verifica identitatea clienţilor noştri pentru a respecta legile anti-infracţionalitate financiară, inclusiv legile împotriva spălării banilor şi finanţarea terorismului, legile penale şi veniturile din infracţiuni. Cunoaşterea identităţii dvs. ne ajută, de asemenea, să ne îndeplinim obligaţiile legale şi de reglementare, inclusiv obligaţiile noastre în temeiul dreptului penal şi al legislaţiei privind veniturile. Cunoaşterea identităţii dvs. ne ajută, de asemenea, să ne îndeplinim obligaţiile legale şi de reglementare, inclusiv obligaţiile noastre conform legilor privind veniturile penale şi penale.

Confirmandu-vă; identitatea, vă ajutaţi să vă păstraţi contul în siguranţă pentru a trimite şi primi plăţi online.

Contul dvs. a fost restricţionat.

Pentru a vă putea verifica identitatea, trebuie să restricţionăm funcţionalitatea contului dvs. Puteţi continua să vă utilizaţi contul după ce vă confirmaţi identitatea.”

Dacă încercați să vă ”confirmați identitatea”, vi se solicită date care pot fi apoi utilizate pentru a fi efectuate tranzacții în numele Dvs. De obicei se solicită numele de utilizator sau parolele, coduri numerice personale, numerele conturilor bancare, coduri PIN (numere de identificare personală), numerele cardurilor de credit etc. – informații care sunt apoi utilizate de infractori. Popular spus, ei încearcă să vă ”golească contul”, așa că este recomandabil să stergeți imediat mai-ul primit.

Amuzant este că mail-uri de acest tip se trimit aleator, către sute sau mii de adrese de e-mail, inclusiv către persoane care nu au un cont deschis la banca a cărei identitate este folosită. Tentative similare au fost făcute și în numele altor bănci, un exemplu fiind Banca Transilvania.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut