Atelier Internațional de Bonsai în Gherla

La Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Gherla a avut loc un eveniment mai rar întâlnit pe meleagurile noastre. În organizarea Transylvania Bonsai cu contribuția lui Pop Dan Zamfir – Gherla, lui Artis Nik Rozman invitat special, și a altor specialiști din Olanda, Islanda, din România, Robert Sas, Tudor Nicodim s-a desfășurat un interesant Atelier Internațional de Bonsai, o premieră în orașul de pe Someș.

Reflectând asupra unui Workshop inspirator cu Nik Rozman la Transilvania Bonsai participanții au fost încântați să împărtășească momente importante de la incredibilul workshop de mai multe zile care a avut loc recent la Transilvania Bonsai! Cunoscutul artist bonsai Nik Rozman ne-a onorat cu talentul și pasiunea sa, transformând frumoasa noastră grădină într-un centru de creativitate și creștere. Timp de câteva zile, Nik s-a scufundat în cadrul liniștit al orășelului de pe Someș, lucrând cu sârguință la materialul bonsai de top și captivând pe toată lumea cu expertiza sa. Fiecare zi a atelierului a adus perspective noi și experiențe practice de învățare. Participanții au avut ocazia unică de a observa tehnicile meticuloase ale lui Nik de aproape, acumulând cunoștințe valoroase care, fără îndoială, vor îmbunătăți propriile practici de bonsai. Capacitatea sa de a transforma materia primă în opere de artă uluitoare a fost nimic altceva decât magic, iar entuziasmul său a fost contagios, stârnind o pasiune reînnoită pentru bonsai în toți cei prezenți. Frumusețea grădinii noastre a oferit fundalul perfect pentru această experiență îmbogățitoare. Înconjurați de natură, participanții și-au găsit inspirația nu doar în munca lui Nik, ci și în mediul senin care definește Transilvania Bonsai. Combinația dintre instrucția expertă și un cadru liniștit a creat o atmosferă de creativitate și relaxare, făcând din atelier un eveniment cu adevărat memorabil. Pe lângă abilitățile tehnice și perspectivele artistice, atelierul a promovat sentimentul de comunitate printre pasionații de bonsai. S-au format noi prietenii, s-au schimbat idei, iar dragostea împărtășită pentru această formă de artă străveche i-a apropiat pe toți. A fost o bucurie să asistăm la camaraderia și sprijinul reciproc care au înflorit pe tot parcursul atelierului. Gherlenii sunt recunoscători lui Nik Rozman pentru contribuțiile sale inestimabile și tuturor celor care au fost alături populația Gherlii în această experiență de neuitat. Vizita sa a lăsat un impact durabil asupra comunității urbei, care așteaptă cu nerăbdare să continuă să cultive legăturile formate în aceste zile speciale.

Cele mai reușite lucrări de bonsai au fost expuse și în sălile Centrului de Informare și Promovare Turistică Gherla, unde vizitatorii au avut ocazia să admire aceste creații minunate.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut