Atelier de predare a Istoriei

Rațiu Forum, un parteneriat între LSE IDEAS, London School of Economics și Fundația Rațiu, va găzdui, în luna februarie, la Turda, Atelierul de predare a Istoriei.

Programul va încerca să răspundă la întrebarea „De ce să predați istoria?”, scopul fiind acela de a oferi profesorilor de liceu și studenților din România și Republica Moldova competențe pentru în ce privește predarea istoriei românești contemporane.

Principalele teme abordate în cadrul atelierului vor include politizarea istoriei, impactul forțelor politice asupra predării post-1989 și provocările predării istoriei dificile a secolului XX pentru elevii de liceu.

Programul se va desfășura în perioada 10 – 12 februarie, la Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda, unde participanții din România și Moldova vor avea ocazia să participe la workshop-uri conduse de cunoscutul istoric John Lotherington, directorul 21st Century Trust din Londra, precum și de o serie de alți distinși academicieni afiliați unor instituții importante, inclusiv London School of Economie, Universitatea din Belgrad și Universitatea din Leicester.

Programul va fi gratuit, iar participanții vor avea cazarea și mesele asigurate.

Noul termen limită pentru depunerea candidaturilor este 31 ianuarie. Aplicațiile trebuie trimise la doinita.seruna@ratiudemocracycenter.org.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut