Atelier de predare a Istoriei, la Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda

Ratiu Forum, un parteneriat între LSE IDEAS, London School of Economics și Fundația Rațiu, va găzdui, în februarie a.c., Atelierul de predare a Istoriei.

„Programul de predare a istoriei va încerca să răspundă la întrebarea «De ce să predați istoria?», scopul fiind de a oferi profesorilor de liceu și studenților din România și Republica Moldova competențe pentru a-și dezvolta predarea istoriei românești contemporane. Principalele teme abordate în cadrul atelierului vor include politizarea istoriei, impactul forțelor politice asupra predării post-1989 și provocările predării istoriei dificile a secolului XX pentru elevii de liceu” – precizează organizatorii.

Programul se va desfășura în perioada 10-12 februarie 2023, la Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda, unde participanții din România și Moldova vor avea ocazia să participe la workshop-uri conduse de cunoscutul istoric John Lotherington, directorul 21st Century Trust din Londra, precum și de o serie de alți distinși academicieni afiliați unor instituții importante, inclusiv London School of Economics, Universitatea din Belgrad și Universitatea din Leicester.

Programul va fi gratuit, iar participanții vor avea cazarea și mesele asigurate.

Termenul limită pentru înscriere este miercuri, 25 ianuarie. Aplicațiile trebuie trimise la doinita.seruna@ratiudemocracycenter.org.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut