Atac armat în Carolina de Nord

Un atacator care a ucis cinci persoane, inclusiv un poliţist în afara serviciului, joi seara la Raleigh, în sud-estul SUA, a fost prins de poliţie, informează vineri AFP.

Suspectul, despre care încă nu s-au oferit detalii, a rănit de asemenea mai multe persoane, printre care şi un poliţist dintr-o echipă canină.

„La aproximativ 20:00 (00:00 GMT vineri), poliţia din Raleigh a raportat că a înconjurat un suspect într-o reşedinţă din zonă”, a declarat primarul Mary-Ann Baldwin într-o conferinţă de presă în care a deplâns „o zi tristă şi tragică”.

Primele focuri au răsunat la scurt timp după ora 17:00 (21:00 GMT) pe o alee de promenadă din acest oraş cu o populaţie de aproape 500.000 de locuitori, capitala Carolinei de Nord.

Un contingent mare de forţe de securitate a fost apoi desfăşurat pentru a-l găsi pe autorul atacului, a informat presa locală.

„L-am văzut trecând prin faţa casei mele, în grădină. Avea o puşcă de vânătoare şi era îmbrăcat în camuflaj”, a declarat pentru postul local WRAL un martor care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea.

Atacuri armate se produc în mod regulat în Statele Unite.

În faţa acestui flagel „trebuie să facem mai mult”, a afirmat Mary-Ann Baldwin, vizibil răscolită.”Trebuie să punem capăt acestei violenţe gratuite din America. Trebuie să reacţionăm la violenţa cu arme de foc. Sarcina noastră este imensă. Şi în seara asta doliul nostru este imens”.

Aproximativ 49.000 de persoane au murit în atacuri cu arme de foc în Statele Unite în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta înseamnă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri. Cu toate acestea, atacurile în masă sunt cele care marchează cel mai mult societatea americană, ilustrând diviziunea ideologică dintre conservatori şi progresişti referitor la modul în care pot fi prevenite astfel de tragedii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut