Așteptări de la Congresul PNL

PNL se pregătește de congres, după demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte. De la Cluj, la întrunirea de duminică, 10 aprilie, vor participa 46 de liberali.

PNL are mult de recuperat atât la capitolul imagine, cât și la încredere, după toate trensiunile din partid, din ultima parioadă. Unii reprezentanți ai PNL Cluj, organizație care l-a susținut pe Florin Cîțu, de-a lungul timpului, așteaptă ca acest congres să aducă normalitate în partid. Liberalii clujeni nu se înghesuie, însă, să facă prea multe declarații. „Îmi doresc să intrăm în normalitate cât mai repede, PNL are nevoie de un președinte legitim. Domnul Nicolae Ciucă (n.red- candidat la funcția de președinte al PNL) a demonstrat de când se află la conducerea Guvernului că are abilitățile necesare pentru a face față provocărilor momentului cu care se confruntă țara noastră. Are soluții și echilibrul necesar pentru a fi un președinte serios al PNL”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, președinte al PNL Cluj-Napoca.

Așteptările mele coincid cu ceea ce își doresc mulți concetățeni și anume o bună guvernare și o echipă concentrată pe rezolvarea problemelor cetaățnilor și companiilor. Prioritatea absolută a PNL este buna guvernare”, a declarat deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin.

De la acest congres, au așteptări și partenerii de guvernare ai liberalilor, social democrați. Ei își doresc stabilitate în partid, pentru funcționarea coaliției. “Rămân constant în decizia de a nu comenta situația internă a Partidului Național Liberal, aceste aspecte țin strict de organizarea și dinamica din interiorul partidului, fără a afecta, momentan, comunicarea și organizarea la nivelul Coaliției.

Ne dorim ca situația internă a Partidului Național Liberal să se stabilizeze după congresul din data de 10 aprilie, pentru a putea, în continuare, să aplicăm măsurile și programele esențiale pentru cetățeni”, a afirmat președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

O demisie de răsunet

Florin Cîțu a demisionat la sfârșitul săptămânii trecute din funcția de președinte, iar la acel moment, el a venit și cu câteva lămuriri. „Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîţu.

Întrebat dacă va demisiona şi din funcţia de preşedinte al Senatului, el a răspuns: „Acolo sunt alte discuţii, vom vedea ce se va întâmpla şi acolo”.

Florin Cîţu a adăugat că, pentru el, coaliţia PNL – PSD nu a fost un lucru natural, a fost un „lucru greu de digerat”.

„Este adevărat, niciodată nu am fost confortabil cu acest compromis pe care l-am făcut cu PSD, nu este un secret, pentru că întotdeauna am crezut că măsurile propuse, multe dintre ele au fost aprobate, vor avea un efect de bumerang. Din păcate am avut dreptate”, a spus Cîţu.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut