Asigurarea căldurii în şcolile gherlene

Numai în zilele friguroase din ultima perioadă s-a văzut cît de mare nevoie este de centralele termice în unităţile de învăţamînt din municipiul Gherla, unde mai sînt două licee în care sălile de clasă sînt încălzite (încă !!!) cu sobe de teracotă.

Dar, nu pentru mult timp. Printre investiţiile aprobate pe acest an de Consiliul Local Gherla se află şi montarea unei centrale termice de mare capacitate la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, unde recent s-au montat uşi şi geamuri termopan în toate sălile de clasă ale ciclului I-IV, o frumoasă realizare a edililor gherleni, puşi pe fapte mari şi în 2012 în ceea ce priveşte modernizarea şcolilor de pe raza oraşului. În curînd, Primăria doreşte să întroducă  agentul termic şi în sălile de clasă din cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior”, unde, de asemenea, elevii se încălzesc la sobe de teracotă.

Prin grija primarului Ovidiu Drăgan, în ultimii ani s-au montat centrale termice la Grupul Şcolar (fosta Şcoală de Arte şi Meserii) şi la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1, unde nu mai sînt probleme cu asigurarea căldurii pe timpul anotimpului friguros. De asta ne-am convins din plin zilele trecute. cînd şi la Gherla s-au înregistrat temperaturi de  minus 22 de grade.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie