Aruncatul trotinetelor electrice în Someș își continuă trendul la Cluj-Napoca

Foarte mulți dintre cei care aleg să se deplaseze cu trotinetele electrice în regim de închiriere sfidează regulamentul adoptat la Cluj-Napoca privind condițiile de utilizare a acestor vehicule și le lase la voia întâmplării. Ce e și mai grav e faptul că în continuare apar cazuri cu trotinete aruncare în Someș.

Anul trecut, Făclia a semnalat că la Cluj-Napoca a luat amploare o nouă formă de poluare: trotinete aruncate în Someș.

Nu de puține ori, în zona dintre podul Garibaldi și barajul minicentralei din Grigorescu au putut fi văzute mai multe trotinete electrice aruncate în apă.

S-a sperat că fenomenul va înceta odată cu adoptarea regulamentului privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public.

Locurile prevăzute în document în care este interzisă amplasarea sau staționarea trotinetelor sunt următoarele : pe trotuare care au lățimea mai mică de 2 m ; în zona stațiilor de transport în comun, pe toată lungimea stației și 25 de metri înainte și după stație ; pe aliniamentele clădirilor, sau a gardurilor ; în zona standurilor de taxi, în zonele trecerilor de pietoni ; în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme ; pe spațiile verzi, în intersecții ; în zona acceselor auto și pietonale ; pe șantierele în lucru de pe domeniul public ; pe gurile de canal.

Din păcate, în continuare, în Cluj-Napoca, pot fi văzute trotinete electrice lăsate în locuri interzise prin regulamentul adoptat de Consiliul Local. Continuă însă și trendul ce constă în aruncarea trotinetelor în Someș. În acest weekend, reporterul Făclia a surprins un astfel de mijloc de deplasare în zona podului pietonal situat vizavi de parcul Grigorescu. Totodată au putut fi văzute trotinete abandonate pe spațiul verde din zona dintre parcul Rozelor și platoul Sălii Sporturilor.

Probabil că s-ar fi putut evita poluarea în acest mod a râului Someș sau a altor ape din oraș dacă regulamentul privind utilizarea trotinetelor interzicea amplasarea acestor vehicule în zona apelor.

Regulamentul însă nu prevede o astfel de interdicție.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut