„Artă și meșteșug” la Centrul Turistic Gherla

Febra pregătirilor pentru sărbătorile pascale se simte din plin și în activitățile instituțiilor gherlene.

La Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Piața Libertății nr. 3 este deschisă în aceste zile expoziția „Artă și meșteșug”, care prezintă lucrări ale membrilor Cercului „Confecții podoabe și obiecte decorative” din cadrul Clubului Copiilor Gherla, condus de profesoarele Daniela Katona și Ildikó Kurusian, dar și ale altor copii talentați din oraș. Sunt prezentate publicului mai ales obiecte de artizanat legate de sărbătoarea Paștelui: pictură, fotografii, pirogravură, metaloplastie, împletituri, măști, podoabe din mărgele, brâie țesute, ouă încondeiate, iepurași decorativi. Sunt lucrările copiilor care an de an participă cu succes la proiectul regional „Micii meșteri mari”, unde au obținut premii importante. Membrii cercului artistic de la Clubul Copiilor Gherla sunt binecunoscuți în toată țara prin participarea lor la marile concursuri și festivaluri folclorice, cum sunt cele de la Horezu și Dumbrava Sibiului. Cu ocazia acestei expoziții, și gherlenii pot face cunoștință cu arta acestor copii talentați.

Tot în această perioadă, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică se mai pot admira lucrările de sculptură în lemn ale artistului gherlean Ioan Galgóczy, printre care se găsește și uriașul Iepuraș, expus în fața locației din centrul municipiului, spre bucuria și satisfacția copiilor care trec pe acolo.

Expoziția „Artă și meșteșug” este deschisă până în 28 aprilie 2021 și poate fi vizitată în zilele de luni-vineri, în intervalul orar 9:00-15:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut