Arta intră în curțile din centrul Clujului

Fapte organizează Art in the Street – Courtyard Edition, un eveniment care va avea loc în 17 octombrie pe străzile și în curțile Clujului, și care va reuni concerte, piese de teatru pentru adulți, spectacole pentru copii și expoziții plastice.

”Încă de anul trecut, am pus ochii pe curțile interioare din oraș. Atât Cluj-Napoca, dar și multe alte orașe din țară, au multe curți interioare care nu sunt folosite la capacitatea lor maximă. Multe din ele nu sunt accesibile deloc pe parcursul anului, unele sunt folosite drept parcări etc. La fel cum am crezut și în Jazz in the Park că are puterea să schimbe Parcul Central, credem că evenimentele speciale pot deschide ochii comunității locale și pot pune în valoare curțile din oraș., a spus Alin Vaida, director executiv Fapte.

Curțile în care va avea loc Art in the Street aparțin Facultății de Teatru și Film, Liceului Teologic Reformat, Casei Vaida Voievod, Centrului de Creație Maidan, Centrului Cultural Francez, Teatrului Puck și a Casei TIFF. În aceste spații cu o intimitate specială, sunt propuse concertele acustice și pe instrumente electrice ale Musspell, Blue Velvet, Mihail, Andrei Petru & Forró Erik, Satellites, Vizi, recitalul pianistului Bogdan Vaida, concertul de canțonete al artiștilor Operei Naționale Române Cluj, piesele de teatru pentru adulți în interpretarea actorilor Filip Odangiu și Diana Ioana Licu, spectacolele pentru copii susținute de Florin Suciu – Magic Puppet și artiștii colectivului Mini Reactor, precum și expozițiile artiștilor Angyalosi Béata și Liviu Bulea.

O atenție aparte în cadrul proiectului va fi acordată artelor vizuale. Astfel, fotografia va face obiectul expozițiilor care vor avea loc la Turnul Croitorilor, în Piața Unirii și pe strada Regele Ferdinand, iar pictura va fi prezentă în diferite puncte din centrul Clujului unde tineri artiști ai Universității de Arte și Design vor putea fi văzuți la lucru. Nu vor lipsi deja familiarele statui vivante și artiștii pe piciorange, care vor colora și anima strada Eroilor și Piața Unirii.

Instalația luminoasă Mi-e Dor de Tine, creată de Asociația Daisler, va fi expusă într-un loc aparte din Cluj-Napoca, într-una din instituțiile în care nu mai putem intra: Opera Națională Română. Două curți o să prezinte concerte ON & OFF – amplificate și acustice. Scena ON este găzduită de Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, iar scena OFF este găzduită de curtea Liceului Tehnic Reformat Cluj-Napoca”, a detaliat Denisa Dan, project manager al Art in the Street.

Spectacolele și concertele se vor desfășura între orele 16 și 20. Publicul trebuie să-și facă rezervări în prealabil, pe www.entertix.ro, începând de marți, 13 octombrie, ora 12. Rezervarea își pierde valabilitatea dacă persoana care a rezervat bilet nu se prezintă cu minim 15 minute înainte de spectacol.

Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

La intrarea în curți vor exista soluții dezinfectante, se va efectua un triaj observațional, nu va fi permis accesul celor cu simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), iar participanților li se va măsura obligatoriu temperatura. Persoanele care refuză sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor avea acces la eveniment. Purtarea măștii este obligatorie pe parcursul evenimentului.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut