Armenii gherleni, în ajutorul refugiaților

Comunitatea armenească din municipiul Gherla nu putea rămâne indiferentă la situația grea a refugiaților din Ucraina, așa cum, în ultimii ani, a fost alături de armenii care au luptat la Nagorno- Karabah.

Sub genericul „Împreună pentru refugiați”, Asociația „Pro Armenopolis” Gherla, în colaborare cu Asociația „Oastea Domnului”, a demarat o campanie de strângere de fonduri în contul bancar deschis la Banca Transilvania. Cei care doresc să sprijine financiar familiile rămase pe drumuri sunt rugați să precizeze destinația „pentru refugiați” sau „solidaritate Ucraina”.

În zilele următoare, armenii gherleni vor face donații constând în diferite obiecte de uz casnic, haine și alimente neperasibile. Aceste ajutoare vor fi trimise la vama cu Ucraina, de la Sighetul Marmației, unde deja au ajuns ajutoare de la Gherla prin diferite asociații sau persoane fizice.

Tot în municipiul Gherla, zilele trecute a inițiat o acțiune similară și Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” (director prof. Corina Iftinca), tinerii adunând obiecte de igienă personală, obiecte sanitare și alimente.

Iată, gherlenii dau dovadă de multă empatie și altruism. Gestul lor ne dă speranțe într-o Românie mai bună. La  chemarea Papei Francisc, la Catedrala Armenească creștinii s-au rugat în comun pentru sănătatea și siguranța poporului ucrainian, gherlenii fiind solidari cu poporul din țara vecină.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut