Arhiepiscopia Clujului: Sprijin de aproximativ 2 milioane lei pentru victimele războiului din Ucraina

Peste 150 de tone de alimente neperisabile și produse de igienă, în valoare de aproximativ 1,65 milioane lei, și medicamente și materiale tehnico-sanitare de prim ajutor, în valoare de circa 350.000 lei, au fost colectate în urma campaniei umanitare inițiate în Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte arhiepiscop și mitropolit Andrei, pentru sprijinirea persoanelor ucrainene afectate de război.

Campania a fost realizată la nivelul parohiilor din cele nouă protopopiate ale Arhiepiscopiei Clujului. Colecta de medicamente și materiale tehnico-sanitare de prim ajutor a fost centralizată la cele două centre de colectare puse la dispoziție în fiecare județ – Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca – pentru județul Cluj și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Bistrița – pentru județul Bistrița-Năsăud.

Toate produsele colectate au fost trimise joi spre Ucraina, prin intermediul unui convoi umanitar format din 16 mijloace de transport, în prezența părintelui mitropolit Andrei, care a adresat mulțumiri tuturor celor implicați în această acțiune filantropică.

Până în prezent, Arhiepiscopia Clujului a oferit cazare și masă gratuită pentru 110 refugiați, având în continuare disponibile peste 250 de locuri de cazare, care pot fi suplimentate în caz de nevoie.

În continuare, pentru credincioșii care doresc să se implice în sprijinirea victimelor de război și a refugiaților ucraineni, Arhiepiscopia Clujului pune la dispoziție un cont bancar UNIC în lei: RO03BTRL01301205P1291803 și unul în euro: RO07BTRL01304205P12918XX, deschise la Banca Transilvania.

„Nu vom înceta să ne rugăm pentru restabilirea păcii, pentru ocrotirea și sănătatea celor aflați în conflict, dar și pentru odihna sufletelor celor adormiți și pentru mângâierea familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în acest război” – este mesajul transmis de Arhiepiscopia Clujului.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut