Arestat preventiv pentru înșelăciune

Un bărbat din Hunedoara, care ar fi înșelat mai multe persoane prin intermediul unor anunțuri de închiriere apartamente în Cluj-Napoca, a fost reținut de polițiștii clujeni și, ulterior, arestat preventiv.

În 7 martie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție au emis o ordonanță de reținere pe numele unui tânăr de 25 de ani, din orașul Petrila, județul Hunedoara, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. În cursul aceleiași zile, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Hunedoara, a fost pus în executare un mandat de percheziție în municipiul de reședință a acestuia, fiind identificate și ridicate probe și mijloace de probă utile cauzei.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada septembrie 2019 – octombrie 2020, respectiv septembrie-octombrie 2021, bărbatul ar fi indus în eroare 11 persoane, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, referitoare la închirierea unor apartamente situate în municipiul Cluj-Napoca, primind de la acestea sume cuprinse între 400 și 3.300 de lei, cu titlu de avans și garanție. În total, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 23.000 de lei” – informează IPJ Cluj.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, în urma prezentării în fața magistraților, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut