Arbori doborâți și acoperișuri smulse de furtună, la Cluj-Napoca

O furtună care a durat circa 15 minute a făcut prăpăd, duminică seara, la Cluj-Napoca.

Potrivit celor anunțate de purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt col. Andrei Biriș, după manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, începând de la ora 22:40 au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări pentru înlăturarea arborilor doborâți, a acoperișurilor sau elementelor de construcție afectate sau privind avarii ale rețelelor de distribuție a energiei electrice și gazului.

Pentru a înlăturarea arborilor sau elementelor de construcții căzute peste autoturisme, locuințe sau instalații de distribuție a utilităților, au fost dislocate 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, șapte echipaje ale Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialiști), opt echipaje din cadrul asociației CERT Transilvania (20 de voluntari), precum și echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilități. Echipajele ISU Cluj au desfășurat peste 50 de intervenții, la care se adaugă cele ale Serviciului Spații Verzi și ale asociației CERT.

„În principiu, intervențiile s-au prioritizat în funcție de pericolul imediat reprezentat de efectele furtunii. Astfel, s-a intervenit cu prioritate pentru îndepărtare arborilor din curtea Secției de Hematologie a Institutului Oncologic, având în vedere că aceștia blocau accesul ambulanțelor care ar fi fost posibil să sosească cu urgențe medicale” – a anunțat, în cursul nopții de duminică spre luni, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, lt. col. Andrei Biriș. Potrivit acestuia, cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca sunt strada Unirii, Aleea Detunata și Aleea Băișoara. Pe Aleea Băișoara a fost smuls acoperișul Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, două echipaje ale ISU Cluj intervenind pentru a desface acoperișul, care bloca în totalitate aleea.

Pe parcursul nopții două echipaje SAJ au transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderii unor elemente de construcții. Acesta prezentau afecțiuni ușoare, la evaluarea primară.

Luni dimineața au reînceput să fie înregistrate alte solicitări pentru îndepărtarea arborilor căzuți sau a elementelor de construcții afectate, pe str Bistrița, Tache Ionescu, Arinilor, Costache Negrutzzi, Bistrița, Albac, Vaida Voievod, Rășinari.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut