Arafat, la sosirea primelor doze de vaccin: Asistăm la un moment istoric

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a afirmat vineri, la sosirea în România a primelor 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, prin Vama Nădlac 2, că este „un moment istoric”.

„Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție, începem s-o aplicăm. Vedem cum Uniunea Europeană a reușit să nu dezmăgească cetățenii UE. Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale UE, astfel încât să apară campania în toate țările UE. A fost un efort imens, la care au participat toate satele membre, inclusiv România – achiziție comună, abordare comună și, bineînțeles, pentru partea de vaccinare, o implementare comună”, a declarat Arafat, citat de AGERPRES.

El a atras atenția că „problema nu s-a rezolvat”, măsurile de protecție împotriva COVID fiind, în continuare, obligatorii.

„Pentru noi este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar, atenție, asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat. Și asta nu înseamnă că uităm de măsurile care sunt obligatorii, măsurile de distanțare, purtare a măștii și tot. Ăsta este abia un început, care va dura până va avea un impact”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat a mai spus că „de astăzi vom lupta pe frontul de combatere și de limitare a virusului SARS-CoV-2 și frontul de vaccinare și de prevenire, care sperăm că va duce la rezolvarea acestei probleme”.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România, vineri, prin Vama Nădlac 2, unde s-au aflat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiță.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut