Arafat: Activitatea cu prezență fizică în școlile private, suspendată în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, și în unitățile particulare de învățământ, în baza unei hotărâri aprobate în ședința de luni a Executivului.

„La nivelul școlilor private, că acesta a fost unul dintre subiectele foarte importante de clarificat, (…) hotărârea de guvern prevede acum că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, în unitățile particulare de învățământ, inclusiv cele cuprinse în registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară. Cu alte cuvinte, prezența fizică este interzisă, nimeni nu-i oprește să facă online, pentru școlile private, dar nu cu prezență fizică în școală pe perioada respectivă. Aplicabil imediat de la ieșirea hotărârii de guvern (publicarea în Monitorul Oficial – n.r.)”, a declarat Raed Arafat, luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, scrie AGERPRES.

Duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, preciza că articolul din decizia CNSU prin care prezența fizică în școlile și grădinițele private era suspendată pentru două săptămâni, începând de luni, nu a fost preluat în hotărârea de guvern, dar că acest act normativ ar putea fi completat astfel încât să se evite o discriminare între unitățile de învățământ private și cele de stat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut