Aproape 27 milioane lei pentru un kilometru din Autostrada Transilvania

După finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru “Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Chețani – Câmpia Turzii – Relicitare”.

Acest tronson de autostradă are o lungime de15,70 km. Conform CNAIR, ofertantul câștigător este Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL, cu preţul de 420.347.903,86 lei, fără TVA. Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare, respectiv de 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar durata de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Semnarea contractului de achiziție publică se poate face abia după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații, respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Întrucât acest tronson de autostradă are o lungime de 15,70 km, prețul de execuție pe kilometru este de 26.773.751 lei, fără TVA.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut