Aproape 250 de medalii au intrat în vitrina Clubului Sportiv Universitatea Cluj în 2021

Din acestea, peste 80 au fost din aur, iar numărul sportivilor angrenați în competiții interne și internaționale, la nivel de seniori, juniori și cadeți a fost de apraope 700. CS Universitatea Cluj a avut 61 de sportivi la loturile naționale și olimpice. Cea mai productivă secție a fost cea de judo, cu 69 de medalii. Marea decepție este retrogradarea echipei feminine de handbal din Liga Națională, dar cu premise de revenire în elită după numai un sezon.

 

Restricțiile datorate situației pandemice și din acest an nu au ocolit nici Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Cu toate acestea, am făcut eforturi deosebite pentru a asigura condițiile, uneori dificile, de participare a sportivilor noștri la toate competițiile care s-au organizat în această perioadă. Rezultatele obținute trebuie așezate în contextul în care infectările cu coronavirus au afectat în mai mare sau mai mică măsură prezența sportivilor la întreceri. În pofida tuturor dificultăților întâmpinate, în anul 2021, sportivii noștri au obținut, la competițiile naționale și internaționale, un total de 248 medalii. Dintre acestea 82 au fost de aur, 85 de argint și 81 de bronz. Conform tradiției Clubului Sportiv Universitatea din cei 697 de sportivi angrenați în competiții, 183 sunt studenți iar 291 elevi. Un număr de 61 de sportivi și 5 antrenori de la clubul nostru au reprezentat România ca membri ai loturilor naționale și olimpice.

Secția de Judo a adus cele mai multe medalii în palmaresul clubului

De departe, secția de judo a fost cea mai productivă în 2021, aducând în palmaresul clubului unversitar nu mai puțin de 69 de medalii, 25 fiind din aur, 13 de argint și 24 de bronz. Performerii anului sunt Alex Bologa și Adrian Șulcă, cu performanțe notabile atât pe plan intern, cât și internațional. Aici merită să-i mai amintim pe Horvath Florisa, Claudiu Oancea, Petru Zhukov, Alexandra Mazilu, Ștefania Dobre, Denisa Așchiopoaiei, Claudia Tarba, Răzvan Bodea și Paul Creață.

Vă prezentăm în continuare palmaresul secților componente ale Clubului Sportiv Universitatea. Concret, secția de atletism, una dealtfel consacrată, a adus în palmaresul clubului nu mai puțin e 26 e medalii în 2021, din care opt de aur. Perfomerii secției au fost Tudor Șeviuc și experimentata Sanda Belgyan. O altă secție care a adus în palmaresul clubului multe medalii este cea de Culturism și Fitness, cu 31 de medalii, ddin care 11 de aur. Maria Nedelcu rămâne una din performele anului la CS Universitatea Cluj, cu titlul obținut la Campionatele Europene de Bodybuilding și Fitness, respectiv la categoria Junior Women Bikini, respectiv cu titlul mondial la aceeași categorie în cadrul Campionatelor Mondiale de Bodybuilding și Fitness, desfășurate în noiembrie, la Santa Susana (Spania). Un alt nume consacrat la această diciplină sportivă este Cristian Martin, triplu medaliat cu aur la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness, desfășurate la Sibiu, în luna septembrie. Martin a obținut primul loc la categoriile bodybuilding clasic, culturism 75 kilograme și Open classic. Echitația este o altă secție consacrată a Clubului Sportiv Universitatea, cu rezultate foarte bune în 2021, însemnând 20 de medalii, din care 11 de aur, la care au pus umărul între alții Călin Nemeș și Sandra Takacs.

Natația a obținut în 2021 15 medali, din care 4 de aur, iar performerii sunt Ana Dascăl, Mihnea Pop și Cătălin Ungur. Patinajul a contribuit din plin la palmaresul clubului, cu 32 de medalii, din care 5 de aur. Alături e Răzvan Militaru, au mai performat Alexia Neag, Andreea Moldovan, Iasmin Al-Sagban și Raluca Ștef.

Puțin mediatizată, secția de scrabble a clubului este una cu un palmares impresionant în 2021: 32 de medalii, din care 10 e aur. Atât juniorii (Iustin Enea/ Cristian Caba), cât și seniorii (Alexandru Lăcătîș/ Gheorghe Roman) au obținut rezultate frumoase.

O secție care an de an a fost la nivel înalt, cea de scrimă a cunoscut de data aceasta un regres, aducând în vitrina clubului doar o medalie, cei drept de aur, prin Radu Dărăban, la Cupa României floretă.

Decepția anului

Marea dezamăgire rămâne retrogradarea echipei feminine de handbal a Universității Cluj din Liga Națională. ”Studentele” au ocupat la finalul stagiunii trecute locul 14. Totuși, în prezent Universitatea se descurc ă foarte în Divizia ”A” și există premise ca echipa să revină după numai un sezon în elita handbalului românesc.

Judokanii și-au luat partea leului

Judoka Alexandru Bologa, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului la CS Universitatea Cluj, cu 179 de puncte. Bologa a fost urmat în clasamentul întocmit de antrenorii secţiilor din cadrul CSU de un alt judoka, Adrian Şulcă (168 puncte), campion european şi mondial de juniori anul acesta. Podiumul a fost completat de Maria Nedelcu (culturism), cu 144 puncte. În top 10 se mai află reprezentanţi de la patinaj viteză, atletism, înot, echitaţie şi volei.

 

Clasamentul celor mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Universitatea Cluj
1. Alexandru Bologa (judo) 179 puncte
2. Adrian Şulcă (judo) 168
3. Maria Nedelcu (culturism) 144
4. Raluca Ştef (patinaj) 101
5. Sanda Belgyan (atletism) 75
6. Tudor Şevciuc (atletism) 74
7. Cătălin Ungur (nataţie) 74
8. Călin Nemeş (echitaţie) 62
9. Vlad Negrean (volei) 41
10. Ioana Ordean (volei) 39
11. Norbert Molnos (lupte) 38
12. Alexandra Uiuiu (baschet) 26
13. Ştefania Ghebu (rugby) 23
14. Istvan Nagy (box) 20
15. Andrei Pricopie (rugby) 14
16. Călin Hossu (handbal) 12
17. Viorica Ţăgean (handbal) 11
18. Mihnea Brie (bachet) 10
19. Răzvan Militaru (patinaj) 9
20. Alexandru Lăcătîş (scrabble) 8

 

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut