APM Cluj: Norul de fum ridicat în urma incendiului de la Tetarom, „nu a afectat semnificativ populația”

Norul de fum care s-a ridicat la înălțime, în urma incendiului izbucnit marți dimineața în parcul Tetarom din Cluj-Napoca, nu a afectat semnificativ populația – informează Agenția pentru Protecția Mediului Cluj.

„În urma măsurătorilor efectuate de către Laboratorul APM Cluj, cu echipamente mobile, concentrațiile poluanților măsurați au fost sub limita admisă. Totodată, la stația de monitorizare a calității aerului CJ-2, situată în centrul orașului, în curtea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, s-au înregistrat valori ușor crescute, la indicatorii monitorizați, fără a se atinge valorile limită. La stațiile de monitorizare CJ-1 de pe strada Aurel Vlaicu, CJ-3 de pe B-dul 1 Decembrie 1918 și CJ-4 de pe  strada Dâmboviței, nu s-au înregistrat valori crescute ale indicatorilor monitorizați” – precizează APM, într-un comunicat remis presei.

Conform sursei citate, valorile mici înregistrate se datorează circulației aerului, care era relativ slabă atât în imediata apropiere a solului, cât și la înălțimi de peste 50 m. „Vântul sufla slab, cu o viteză de 2,3 m/s din direcție predominant nordică, astfel că evoluția norului de fum a avut deplasarea către sud-sud-est” – adaugă APM Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut